Bananabread

Liggen er rijpe bananen in de fruitschaal??? Perfect! Je kunt hier deze heerlijke verantwoorde bananabread mee maken. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje.

Ingrediënten voor 1 cake (10 plakken):
• 3 (rijpe) bananen
• 60 gr. ontpitte dadels
• 3 eieren
• 150 gr. Volkorenmeel
• 1 ½ theelepel bakpoeder
• Handje ongebrande noten
• Snufje zout

Bereiding:
• Verwarm je oven voor op 175 graden.
• Meng 2 bananen met de dadels in je keukenmachine of met je staafmixer tot een glad beslag.
• Voeg nu alle andere ingrediënten toe, behalve de noten, en meng dit met een spatel tot een glad beslag.
• Roer tot slot de ongebrande noten erdoor.
• Doe het bakpapier in de cakevorm.
• Giet het beslag in de cakevorm.
• Snij de derde banaan in de lengte door en leg dit op het beslag.
• Zet de cake in de oven.
• Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
• Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.

Voedingswaarde per plak:
• 119 kcal.
• 3 gram vet
• 14,9 gram koolhydraten
• 4,25 gram eiwitten

Stuur voor een vraag of voor meer informatie een e-mail naar marlot@bijtwijs.nl en ik neem zo snel als mogelijk contact met je op.

Groetjes,

Handtekening 130 x 66